•  
FSM İlmî Araştırmalar Dergimiz TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin’de

Üniversitemiz tarafından yayımlanan, hakemli akademik dergimiz FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi, 2016 yılı başında yapmış olduğumuz başvuru sonucunda ULAKBİM SBVT Komitesi tarafından değerlendirilmiş, gerekli kriterleri sağladığı görülmüş ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanı’na (SBVT) girmeye hak kazanmıştır.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanı (SBVT), Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi’nin (ULAKBİM) araştırmacıların ulusal ve bilimsel içeriğe elektronik ortamda erişimlerini sağlamak amacıyla uluslararası standartlara uygun olarak geliştirdiği TR Dizin’de yer alan 5 veri tabanından biridir.  

2002 yılından itibaren Web’den erişime açık olan Sosyal ve Beşeri Bilimler Veri Tabanı (SBVT), ülkemizdeki sosyal ve beşeri bilimler alanındaki araştırmacılara ilgili ulusal literatüre hızlı ve etkin erişim sunmayı amaçlıyor. Veri tabanı 28 ayrı konu başlığı altında Türkiye’de yayımlanan toplam 283 süreli yayını içeriyor. Veri tabanına giren dergiler uluslararası standartlar ölçüsünde belirlenen "Dergi Değerlendirme Kriterleri" doğrultusunda “SBVT Komitesi” danışmanlığında değerlendirilerek seçiliyor.

TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin, Türkiye’de üretilen akademik bilgiye erişimi kolaylaştırdığı, derginin görünürlüğünü arttırdığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ile Üniversitelerarası Kurul’un (ÜAK) atama ve yükseltmelerde kabul ettiği bir “dizin” olması sebebiyle önemlidir.

TR Dizin kapsamında dizinlenen dergiler, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından Doçentlik Başvuru Şartları'nın "Ulusal Makale" maddesinde “ULAKBİM tarafından taranan ulusal hakemli dergilerde yayımlanmış makale” tanımı ile değerlendirme kapsamına alınmıştır. Bu kapsamda, FSM İlmî Araştırmalar İnsan ve Toplum Bilimleri Dergisi’nde 2016 yılından itibaren yayımlanan makaleler doçentlik başvurularında 8 puan üzerinden değerlendirilecektir.

Üniversitemize hayırlı olmasını dileriz.